Is je trui gekrompen in de was? Vul het met koud water en voeg twee theelepels toe. Het werkt echt

door Milan

Kan een gekrompen trui gered worden? Als je wasmachine een paar maten heeft “gekrompen”, hoef je hem niet op te geven. Er is een eenvoudige manier om de vezels weer in vorm te krijgen. Verzorg de wol en je trui wordt weer je lievelingskledingstuk.

Iedereen die wel eens een trui in te veel kokend water heeft gegooid, kent de teleurstelling wanneer een favoriet kledingstuk zijn oorspronkelijke vorm en maat verliest. Om dit te voorkomen is het handig om een paar eenvoudige verzorgingsregels voor wol te kennen, zoals voorzichtig wassen en goed drogen, waardoor truien langer in perfecte staat blijven. Wat als je trui gekrompen is? Je hoeft het niet meteen op te geven. Er is een effectieve manier om hem weer in zijn oude glorie te herstellen. Met een eenvoudig trucje blaas je je trui nieuw leven in en houdt hij je zeker warm op kille avonden.

Hoe was je je trui zodat hij niet krimpt? Het is belangrijk om de regels te volgen

Het wassen van truien is een delicate kunst die de juiste aanpak vereist om onaangename verrassingen te voorkomen. Ten eerste moet je letten op de temperatuur van het water. Wol of kasjmier moet worden gewassen in koud of lauw water, omdat hoge temperaturen de vezels kunnen laten krimpen. Als je een wasmachine gebruikt, kun je het beste het fijnwasprogramma of de handwas gebruiken. De keuze van het wasmiddel is ook belangrijk. In plaats van sterke wasmiddelen kun je beter kiezen voor milde wolwasmiddelen, die voorkomen dat de stof dof wordt.

Voordat je de trui wast, moet je hem weken in lauw water met azijn. Dit ingrediënt werkt als een natuurlijke verzachter, voorkomt dat de wol gaat vervilten en helpt wasmiddelresten te verwijderen. Als je de trui uit de wasmachine hebt gehaald, moet je hem goed laten drogen. Wol mag niet aan een lijn worden gehangen of op een radiator worden gedroogd, omdat het risico bestaat dat het uitrekt. Plat drogen is de beste methode – een trui op een handdoek droogt gelijkmatig en behoudt zijn vorm.

Kun je een gekrompen trui redden? Probeer deze effectieve methode

Een gekrompen trui na het wassen is een nachtmerrie die alle wollen mensen vroeg of laat overkomt. Gelukkig is niet alles verloren.

Ik heb per ongeluk mijn trui van 100% merinowol gekortwiekt, maar ik vond online een tip … Ik zei tegen mezelf: kan ik het nog een keer doen? Eerlijk gezegd wist ik niet zeker of het zou werken… Het resultaat? Het werkt wel:

Wasmachinedeur – open laten of sluiten na het wassen? Hangt ervan af.

Leave a Comment