De bout op de riem heeft een verborgen functie waar niet veel mensen vanaf weten.

door Milan

Riemen zijn een geweldige manier om een broek bij je figuur te laten passen, maar ze kunnen ook een opvallend mode-element zijn dat een outfit echt kan laten opvallen. Er is een enorme verscheidenheid aan kleuren, stoffen en stijlen riemen. De meesten van ons hebben minstens één riem, maar we weten niet altijd hoe we hem moeten dragen. Als hij te lang is, kan hij er een beetje vreemd uitzien, dus proberen we vaak nieuwe gaten te maken, wat de algehele look kan verpesten.

Niet iedereen weet echter dat de verborgen functie van sommige riemen dit probleem gemakkelijk kan oplossen. Deze bevindt zich net onder de gesp en heeft een kleine schroef waarmee je de lengte van je riem veel gemakkelijker kunt aanpassen zonder dat je naar de kleermaker hoeft of de stof moet beschadigen met nieuwe gaten.

Hoe werkt de verborgen schroef in de riem?

Als je een riem hebt met deze schroef, zit je goed. Met de schroef is het heel eenvoudig om de lengte van de riem aan te passen aan je behoeften. Het is heel eenvoudig. Gebruik gewoon een kleine schroevendraaier om de schroef los te draaien, haal de riem van de gesp en knip het deel af dat je nodig hebt. Op deze manier kun je de overtollige riem verwijderen en ervoor zorgen dat je riem de perfecte lengte heeft, zodat hij niet lelijk uitsteekt. Als je de riem hebt afgeknipt, doe je hem gewoon terug in de gesp en zet je hem vast met de schroef.

Dit is een geweldige truc voor natuurlijke of ecoleren riemen, die vaak deze functie hebben. Door de riem op deze manier in te korten, krijg je een mooiere look en voorkom je ook dat je het materiaal beschadigt met extra gaten.

Waar vind je zulke riemen?

Hoewel niet alle riemen deze functie hebben, bieden veel kwaliteitsmerken dergelijke modellen aan. Dus als je een nieuwe riem kiest, is het de moeite waard om onder de gesp te kijken en te controleren of de bout daar zit. Zo’n riem geeft je flexibiliteit en een snelle pasvorm zonder dat je hem professioneel hoeft aan te passen.

Voordelen van het inkorten van de riem met een bout

De procedure is snel en eenvoudig en je hebt geen speciaal gereedschap nodig. Bovendien krijg je een slanke riem die perfect bij je figuur past. De riem behoudt ook zijn oorspronkelijke uiterlijk en kwaliteit, wat vooral belangrijk is voor duurdere modellen.

Leave a Comment